Érdemes lesz előbb érkezni július 13-án, szombaton a hagyományos óriásbáb vonulásra, hiszen 17 órakor a Vörösmarty Színház előtt a koronázó érseket és püspököt alakító színművészekkel elevenítjük fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak az epizódjait.
Látrányi Viktória műsorvezető vendége lesz Szikora János rendező, az István királyt koronázó püspök, Trokán Péter, a III. Bélát koronázó püspök, Egyed Attila és a II. András királyt megkoronázó érsek, Körtvélyessy Zsolt.
 
Nemcsak a felnőttekre gondoltunk, hiszen a beszélgetés alatt a gyerekek koronát is készíthetnek, amivel aztán koronázó püspökeink ünnepélyesen meg is koronázzák a bátor jelentkezőket. A koronázási ceremóniák után pedig ezen a szombaton még inkább megéri beszerezni a IV. Béla – Az élet magja c. augusztusi grandiózus produkcióra a belépőjegyeket, hiszen a 20% elővásárlási kedvezmény mellett színművészeink dedikálják is a belépőjegyeket.
 
A már hagyományos óriásbáb vonulás az eseményt követően, 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz. A látványos menetben Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület és a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.