2014-ben újabb öt óriás alak várja lelkes alkotóit, akik Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus, festőművész és Grosschmid Erik Blattner Géza-díjas bábtervező segítségével életre keltik László királyt és az életében fontos szerepet játszó személyeket.

Az Árpád-házi királyokat bemutató gyűjteményünk új tagjai:
László, I. Géza (Magnus), Adelhaid, Piroska és Salamon

László még jóformán fel sem serdült, máris viszontagságos időket kellett átélnie: a testvérharcot apja, Béla herceg és András király között, majd bátyja, Géza és Salamon király évekig húzódó viszályát. László királlyá koronázása után vette feleségül rheinfeldi Adelhaidot. Gyermekük Piroska, akit a görög-keleti egyház Eiréne néven szentként tisztel, képmása a Hagia Sophiában is megtalálható. Rheinfeldi Adelhaid egy szent felesége és egy másik szent édesanyja volt.


Június 10. kedd

Idén öt székesfehérvári iskola – az István Király Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola – tanulói vehetnek részt a bábkészítés izgalmas folyamatában.
 

Az ünnepélyes tábornyitón Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte a lelkes csapatot.
 

Somogyi Győző bemutatta az idei óriások terveit.
 

Grosschmid Erik ismertette a bábkészítés lépéseit, hogy mindenki kiválaszthassa azt a területet, ami hozzá a legközelebb áll.
 

Kezdődhet az alkotás…

...
...
...
...
...
...
...
...Június 11. szerda


Ma is szorgoskodik mindenki
 


Fontos a precizitás
 

Készülnek a koronák és a kardok
 

​Színesednek a ruhák
 

Vannak, akik már másodszor vesznek részt a táborban
 


​Mindenki jól érzi magát.

Június 12. csütörtök

...
...
...
...
...
...
...
...


Június 13. péntek

IÓ-CIÓ-ÁCIÓ, indul a vakáció!
 
 

Véget ért a bábkészítő táborunk. A fiatalok szorgos munkájának meglett az eredménye: díszes koronák, ékszerek, kardok, övek várják óriás-tulajdonosukat. Grosschmid Erik, a tábor vezetője megígérte: „Minden a helyére kerül.”
 

A gyermekek munkáját dr. Cser-Palkovics András polgármester úr és dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa is megköszönte.

 
 

Nagyon ügyesek voltatok!
Köszönjük!