Határon túli roadshow keretében népszerűsítette Dr. Matuz János dramaturg, a Vörösmarty Színház stratégiai intendánsa a Koronázási Szertartásjátékot. A túra Nagyváradon kezdődött, majd Ipolyságban, Beregszászon folytatódott és végül Magyarkanizsán fejeződött be.


A fehérvári Szent Imre Általános Iskolában kezdte meg vándorútját a Szent Erzsébet életét bemutató kódex. A könyv a nyár folyamán egy iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat munkáiból készült a Koronázási Szertartásjátékhoz kötődően.


A Vörösmarty Színház esszépályázatot hirdet diákok, valamint felnőttek számára. A pályázat témája: Legemlékezetesebb pillanataim a Koronázási Szertartásjátékon.


Az I. Kárpát-medencei Színjátszó Táborban résztvevő fiatalokat arra kértük, hogy egy kisfilmben mutassák be, hogy számukra mit jelentett a tábor és a Koronázási Szertartásjáték atmoszférája.
 


Sűrű szövésű, szép, katarzissal záruló előadás volt az idei koronázási szertartásjáték. Liturgia helyett a játékidő nagyobb részét a szereplők élethez, Istenhez és egymáshoz való viszonya töltötte meg. Májer Tamásnak, a Fejér Megyei Hírlap munkatársának az írása.