Augusztus 13-án és 14-én II. (Vak) Béla koronázásának felidézésével az egyik legkülönlegesebb sorsú magyar király életét elevenítettük meg. Beszámolónk következik. 
 


Alig pár nap és az ország egyik legnagyobb épített szabadtéri színpadán Rossini Stabat matere csendül fel. A produkciót Drahos Béla vezényli, és a Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész Rost Andrea mellett a világ egyik leghíresebb operaháza, a moszkvai Bolsoj Színház vezető szólistái adják elő: Svetlana Shilova (mezzoszoprán), Maxim Paster (tenor) és Petr Migunov (basszus). 2016. augusztus 16-án egy kétszáz fős egyesített kórus erősíti a szereplői gárdát. Az első, augusztus 13-i közös próbanapot mindannyian izgatottan várják, a szólisták augusztus 14-én csatlakoznak a próbákhoz. De kik is ezek a kórusok és mióta készülnek a komolyzenei koncertre?


Kedves Nézőink!
Különleges ajánlatunk keretében az idén megváltott jegyének jövőre is hasznát veszi: aki megőrzi a II. (Vak) Béla Koronázási szertartásjátékára megváltott jegyét, 2017-ben, a jegy felmutatásával, 20% kedvezményt biztosítunk az elővásárlási szezonban. 

 

 „Jöjjetek, és örvendezzetek!  Beiktatásának ünnepére hív most mindenkit az új király a Nagyboldogasszony-bazilikába!” Képgalériánk a hétvégi próbákról. 
 

 
Nézőtéri munkatársakat keresünk augusztus 13-ára és 14-ére a Koronázási szertartásjáték előadásaira. 
Feladatok: a közönség beengedése, jegyek ellenőrzése, a nézők ültetése, tájékoztatása, a nézőtér felügyelete az előadások alatt.
Akit keresünk: udvarias, jól kommunikál, önálló munkavégzésre alkalmas, váratlan helyzetekben jól reagál.
Amit kínálunk: a Koronázási Ünnepi Játékok csúcspontjának számító Szertartásjáték megtekintése; ajándékjegy a Vörösmarty Színház következő évadából választott előadásra.
Jelentkezni augusztus 11-ig névvel és telefonszámmal a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre lehetséges.


Alkategóriák