A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 10 éves jubileumát turisztikai konferenciával egybekötött partnertalálkozóval ünnepelte, amelyen Szikora János, a Koronázási szertartásjátékok egyik megálmodója és egyben rendezője is a tartott prezentációt az eseményen. Szikora János előadásában mesélt a kezdetekről, a szertartásjátékok megszületéséről és sokak kedvencéről, az óriásbábokról, majd egy kisfilm segítségével felidézte az elmúlt években megkoronázott királyok szertartását.

A II. Kárpát-medencei Színjátszó Táborban résztvevő fiatalokat arra kértük, hogy egy rövid kisfilmben mutassák be, hogy számukra mit jelentett a tábor, a Koronázási Szertartásjáték atmoszférája és Székesfehérvár szakrális jellege mennyire érintette meg őket.


Videónkban az idei Koronázási Szertartásjáték legszebb pillanatainak felidézése mellett látható lesz, hogy a II. Kárpát-medencei Színjátszó tábor résztvevői hogy érezték magukat a koronázó városban.


 
Idézzük fel a Koronázási Szertartásjáték pillanatait a kezdetektől Szikora János rendező narrálásában! A IV. Béla életét bemutató előadások előtt már vetítettük a kisfilmet, így akik akkor lemaradtak róla, most bepótolhatják.

Idén állították fel hetedik alkalommal a székesfehérvári koronázó templom romjai felett azt a szabadtéri színpadot, ahol immár hagyományszerűen kelnek életre az Árpád-házi királyok, hogy körbevezessék a nézőket a magyar történelem jól vagy kevésbé ismert időszakain. 2019-ben a “második honalapítóként” emlegetett uralkodó, IV. Béla koronázása, apjához és gyerekeihez fűződő viszonya, személyes és családi tragédiája került a folytatásos előadássorozatnak a középpontjába.