Idén állították fel hetedik alkalommal a székesfehérvári koronázó templom romjai felett azt a szabadtéri színpadot, ahol immár hagyományszerűen kelnek életre az Árpád-házi királyok, hogy körbevezessék a nézőket a magyar történelem jól vagy kevésbé ismert időszakain. 2019-ben a “második honalapítóként” emlegetett uralkodó, IV. Béla koronázása, apjához és gyerekeihez fűződő viszonya, személyes és családi tragédiája került a folytatásos előadássorozatnak a középpontjába.


Nem tudunk betelni a látványtól, gyönyörködjünk még egy kicsit a Koronázási Szertartásjáték előadásainak a fotóiban.


Szikora János rendező a Koronázási Szertartásjáték próbáinak megkezdése előtt Horvátországban pihent és gyűjtött inspirációt az augusztusi előadásokhoz. Nyaralása alatt ellátogatott Klissza várába, hogy saját szemével győződjön meg, hogy hol is született 1242 januárjában Szent Margit és, hogy miért is volt bevehetetlen a vár.
 


Augusztus 19-én és 20-án este még látható a ciszter templom és a Szent István Király Múzeum homlokzatán az a mozgó történelmi képregény, amelyből IV. Béla életét ismerhetjük meg. Az alkotást hetedik éve Magyarósi Éva képzőművész, animációsfilm-rendező készíti.

IV. Bélát Lábodi Ádám személyesíti meg az idei Koronázási Szertartásjátékon. Augusztus 19-én, hétfőn lesz az utolsó lehetőség az előadást megtekinteni, amelyre kevesebb, mint 40 jegy elérhető. 16 óra után már csak kizárólag személyes jegyvásárlásra lesz lehetőség Városház téri értékesítési faházunkban!