ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS


Koronázási Szertartásjáték 2020 augusztus 21., 22., 23. - 21 óra
Székesfehérvár, Aranybulla emlékmű
IV. Kun László - A törékeny gyémánt

A nyolcadik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító sorozat: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla, III. Béla és II. András, IV. Béla után 2020-ban IV. (Kun) László király koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező.

A koronázás színpada idén a Csúcsos-hegy tövében épül fel, azon a helyen, ahol II. András a hagyomány szerint kihirdette az Aranybullát. A horizontot körbe a távoli Vértes, a Velencei-hegység és a Velencei–tó meg Székesfehérvár tornyai szegélyezik. A táj lélegzetelállító szépsége méltó keretbe foglalja majd a minden bizonnyal legtragikusabb sorsú Árpád-házi uralkodó történetét. IV. (Kun) László alig volt 10 éves, amikor megkoronázták, és nem volt még 28, amikor bérgyilkosai pontot tettek tragikus története végére. Az utolsó előtti Árpád-házi uralkodó koronázása számos meglepő és életével kapcsolatosan kevéssé közismert tény bemutatása mellett izgalmas történelmi összefüggések felismerésével is megajándékozza majd mindazokat, akik idén is ellátogatnak a Koronázási Szertartásjátékra.

A főbb szerepekben:

IV. (Kun) László: Sarádi Zsolt

IV. (Kun) László gyerekkorában: Szikora Ármin János

Kézai Simon: Mihályi Győző

Kun Erzsébet (László édesanyja): Varga Gabriella

Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida I Koreográfus: Horváth Csaba I Zeneszerző: Szirtes Edina
Forgatókönyvíró és rendező: Szikora János


Jegyvásárlási lehetőség:
 

rösmarty Színház Szervezési- és Jegyirodája

  • 8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.
  • Nyitvatartás: munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Telefon: 06-22-503-503

Telefonos jegyrendelését nyitvatartási időben, azaz minden hétköznap 10.00 és 18.00 óra között fogadjuk.
 

Csoportos jegyrendelés:

Csidei Nikolett: 06-70-66-99-400 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kiliti Adrienn: 06-70-66-99-700 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Fehérvári Jegyiroda
  • 8000 Székesfehérvár, Oskola utca 2-4. (Hiemer-ház)
  • Telefon: +36 22 337 603
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-P: 9.00 – 18.00; Sz-V: 10.00 – 18.00
Applikáció (IOS, Android)
 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS