Hamari Júlia világhírű énekművész meglátogatta tanítványát, Benedekffy Katalint a Koronázási szertartásjáték próbáján.

Hamari Júlia a kilencvenes évek közepén búcsúzott el az operaszínpadtól. Művészi munkásságának elismeréseként 1987-ben Kodály Zoltán-díjjal, 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2013-ban Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal díjjal tüntették ki. 2003 óta örökös tag a Halhatatlanok Társulatában. A tanítás szinte mindig jelen volt az életében, már zeneakadémistaként is sokat segített kollégáinak. Jelenleg a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskola professzora, tanít, mesterkurzusokat tart. Növendékei kedvéért mindig szívesen jön Magyarországra.
 

Benedekffy Katalinnal rövid idő alatt igazán különleges kapcsolat alakult ki kettejük közt.

„Ő az én őrangyalom. Nagyon szeretem, rengeteget tanulok tőle.”
 

 
Benedekffy Katalin a Pesti Magyar Színház színiakadémiai záróvizsgája után a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. Budapesten a Thália Színházban a West Side Story Anitájaként debütált. Musical és operett főszerepeket játszott a Győri Nemzeti Színházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Színházi szerepei mellett 2002-ben végzett a Berzsenyi Dániel Főiskola Bölcsészettudományi karán, s diplomamunkájaként elkészítette saját dokumentumfilmjét, a Huncutazást. Első karácsonyi albuma, a Csengettyű, Csengettyű 2003-ban aranylemez lett. 2007-ben megalapította saját iskoláját, a Szín-Varázs Színi- és Készségfejlesztő Iskolát. Operaénekesi karrierje 2010-ben kezdődött, Laki Krisztina és Tokody Ilona növendékeként tanult operaéneklést. Több nemzetközi koncertje is volt Németországban, Ausztriában, Spanyolországban. 2012-ben megkapta a Báthory Erzsébet musical-opera címszerepét, amelyet nagy sikerrel játszottak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és Kolozsváron is. Dolgozik a Kolozsvári Magyar Operával, koncertezik a bécsi Staatsoperrel.
 

 
A Koronázási szertartásjátékban Mária Nagyboldogasszony szerepében tündököl. Csodálatos szopránja már a próbákon is lenyűgözte a közönséget és mesterét, aki csillogó szemekkel figyelte tanítványát a lelátóról.
 

-gyt-