Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és Bajkó György, a Vörösmarty Színház műszaki vezetője bemutatták az augusztusi Koronázási szertartásjáték színpadának és nézőterének aktuális építési fázisát, tájékoztatót tartottak az augusztusi programokról.
 
Bajkó György elmondta, közel ötven ember dolgozik azon, hogy az építkezés az előzetes tervek szerinti ütemben haladjon, így a Koronázási szertartásjáték művészei augusztus 3-tól biztosan megkezdhetik a próbákat a hajdani Nagyboldogasszony-bazilika alapjaira épített óriási szabadtéri színpadon. Mindenkit megnyugtatott, a színpad felépítése után elbontják a Nemzeti Emlékhelyet körülvevő biztonsági kordont.
 

Brájer Éva kiemelte, idén nem csak a Koronázási szertartásjátékot adják elő a mindenki által nagyra becsült, szakrális helyszínen. A világhírű operaénekes, Miklósa Erika is ezen a színpadon lép majd fel Musica Sacra című koncertjével, amin a művésznő barátai – többek között Dolhai Attila – is részt vesznek. Az alpolgármester asszony felidézte a tavalyi szertartásjáték rendkívüli közönségsikerét: „a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz előadást kellett beiktatni és több ezren nézték végig a szertartást a belvárosi kivetítőkön is”.

Bízunk abban, hogy idén is minden este megtelik majd a közel 2 500 fős nézőtér.

...
...
...
...
...
...
...