Mihályi Győzőt a Koronázási szertartásjáték után köszöntöttük fel 60. születésnapja alkalmából.

Mihályi Győző augusztus 19-én ünnepli 60. születésnapját. Nyári dátum lévén kimaradtak az életéből a színházi köszöntések, ezért is volt számára különösen megható ez a „premier” a kerek ünnepen.

A színművész gyanútlanul indult el a Nemzeti Emlékhelyen tartott Koronázási szertartásjáték után a Vörösmarty Színházba. Nem sejtette, hogy az előcsarnokban óriási torta és ünneplő tömeg fogadja majd. A meglepettségtől még hátra is fordult megnézni, hogy ki állhat mögötte az ajtóban.

Nem értettem, miért áll itt ez a sok ember, vajon kit várnak – mesélte Mihályi Győző az ünnepség után. – Fantasztikus érzés volt, hogy ez a sok ember mind miattam jött el. Nagyon meghatódtam a szeretetüktől ahogy tapsoltak, ahogy mosolyogtak. Ragyogva néztek engem, hogy „Na, mit szólsz, hogy megleptünk?”. Nagyon megható volt, soha nem volt még ilyen. A színházi évadok elejére a születésnapom mindig aktualitását vesztette. Boldog vagyok, hogy Székesfehérváron, ahol vendégként játszom a nyári előadásban úgy gondolta a társulat, hogy megszervezi ezt nekem. Ezúttal is nagyon köszönöm nekik.

Kaiser Ottó fényképei az ünnepségről:
...
...
...
...