A Szent László családi napon is kitörő lelkesedés fogadta óriásbábjainkat és minden résztvevő áhítattal hallgatta Benedekffy Katalin és a Szent László Római Katolikus Líceum gyermekkórusának előadását.
 

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Szent László Római Katolikus Líceum és a Nagyváradi Szigligeti Színház 2014. augusztus 23-án megrendezett Szent László Családi Napján a Koronázási Ünnepi Játékok sztárjai is részt vettek Nagyváradon, a püspöki palota kertjében.
 

Benedekffy Katalin színművész-operaénekes és a váradi gyermekkórus Szent László Székesfehérváron bemutatott Koronázási szertartásjátékának dalaiból énekeltek részleteket, felidézve a szertartásjáték magasztos pillanatait.
 

A családi nap „legnagyobb” meglepetésvendégei természetesen a közel öt méter magas óriásbábok voltak, melyek Szent Lászlót és családját, illetve a nevéhez kapcsolódó fontos személyiségeket idézik meg.
 

Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója fontosnak tartja, hogy az együttműködéssel egy kulturális híd kezdett el kiépülni a két város között, intézményi és civil szervezeti szinten egyaránt.

Szikora János rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója kifejtette: amikor két évvel ezelőtt átvette a teátrum vezetését, akkor elhatározta, hogy nem színház-, hanem templomépítő lesz, ugyanis szellemi kihívásnak tekinti, hogy a hajdani, középkori Magyarország szakrális középpontjában levő koronázó templomot, a Nagyboldogasszony Bazilikát, ha másként nem, virtuális értelemben felépítse, hiszen a falai közt 15 magyar királyt temettek el és 43-at koronáztak, mihez képest aki ma ellátogat Fehérvárra egy meglehetősen lehangoló romkertet lát, néhány faltöredékes, murvával felszórt maradványt, ennyi maradt ugyanis az évszázadok pusztítása után. Ennek a virtuális Pantheon-nak a létesítésének óhaja adta tehát az ötletét tavaly a Koronázási Ünnepi Játékoknak, melynek idei központi figurája Szent László volt – írja az Erdély Online.
 


A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye fényképes beszámolója