A Musica Sacra karmestere, Carlo Ponti Jr. és egyik szólistája, László Boldizsár
Székesfehérváron találkoztak először a sajtó képviselőivel. A Nemzeti Emlékhelyen,
a koncert helyszínén is meséltek az augusztusi nagyszabású estről.

A Székesfehérvári Királyi Napokon újabb világsztárokat köszöntünk. A Musica Sacra koncert igazi kuriózum a komolyzene kedvelőinek, hiszen Giacomo Puccini káprázatos műveit a világ legnagyobb színpadainak sztárjai tolmácsolásában hallhatják 2015. augusztus 18-án a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen.
 

A művészeket a sajtótájékoztatón a Hermann László Kamarazenekar vonós kvintettjének fogadózenéje után Brájer Éva alpolgármester és Vargha Tamás államtitkár köszöntötte Székesfehérváron.
 

Mindig nagyon szerettem mindent, ami magyar, elsősorban azért, mert a feleségem Budapestről származik. Vezényeltem már magyar zenekarokat korábban is, nagyon élveztem a közös munkát. Ha összeadjuk az ország és Puccini iránti szeretetemet, a vallás iránti elkötelezettségemet, ideális választás ez a koncert – mondta ifjabb Carlo Ponti, aki nagyon örül, hogy együtt dolgozhat régi barátjával, Major Istvánnal, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetőjével.
 

Bár Puccini neve egybeforrt az opera fogalmával, több vallásos témájú művet is komponált. Ezek alkotják a 2015-ös Musica Sacra csodálatos programját. A Puccinire jellemző gazdagon áradó dallamvilág és a zenéjében rejlő érzelmi fűtöttség, titokzatosság ezen műveiben éppúgy jelen vannak, mint operáiban. 

László Boldizsár nevét korábban az ország legismertebb jazz vokál együtteséhez, a Cotton Club Singershez kötöttük, de az utóbbi hét évben az opera műfajában folytatta karrierjét, meghódítva az ország és a világ nagy színpadait. „A felkérés óta ámulatban vagyok, hogy a mesterrel dolgozhatok. Óriási élmény magyar énekesként olasz karmesterrel olasz műveket énekelni. Mindig vártam, hogy a Messa di Gloriával találkozhassak.”
 

A Puccini-est baritonja, Kálmándy Mihály 1988 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese. Nemzetközi karrierjét Olaszországban kezdte, de vendégszereplései során Rómától Pekingig bejárta már az egész világot. 2015-ben a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

Az augusztusi koncerten a művészeket a több mint száz éves, székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a régió énekkaraiból álló Egyesített kórus kíséri.

A hangversenyre jegyek válthatóak Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, a Fehérvári Jegyirodában, a Városház téri pavilonban, az Alba Plazaban és az Intersparban, valamint online a weboldalunkon is.

-gyt-