Július 21-én a Vörösmarty Színházban átadásra kerültek az óriásbábcsalád legújabb tagjai: III. Béla és Antiochiai Anna alakjaival immáron tizenhétre nőtt a bábok száma.
   

Majoros Gyula szobrászművész, Blattner Géza-díjas bábkészítő átadta a Koronázási Ünnepi Játékok idei főszereplőit, III. Bélát és Antiochiai Annát megformáló óriásbábokat. A ma már népes – tizenhét tagú – bábcsalád a 2013-as Szent István Emlékév óta a Székesfehérváron megrendezett Koronázási Ünnepi Játékok egyik legfőbb jelképének számít. Az első évben készített bábok Szent Istvánt, a szüleit, Gézát és Saroltot, Gizella királynét, a tragikus sorsú Szent Imre herceget, illetve Asztrik püspököt formázták meg.

Az óriásbábok sora 2014-ben másik szent királyunkkal, Lászlóval, illetve I. Gézával, Salamon királlyal, valamint Szent László feleségével, Adelhaiddal és lányukkal, Piroskával bővült.

A királyi óriások először a 2015-ös Koronázási szertartásjátékon debütáltak: Könyves Kálmánt és az uralkodóval folyton viszálykodó testvérét, Álmos herceget formálták meg az alkotók, a kész műveket pedig az előadásba is belevonták.

Szent István, Szent László és Könyves Kálmán életének, koronázásának felelevenítése után 2016-ban II. (Vak) Béla történetét mutatták be a Koronázási szertartásjátékon, így tavaly az ő és II. István bábjait üdvözölte a bábcsalád.

A 2017-es évben a Koronázási szertartásjáték idei szereplőivel, III. Béla és felesége, a legendás szépségű Antiochiai Anna alakjaival egészült ki a történelmi személyek panteonja.




Képgaléria III. Béla és Antiochiai Anna bábjainak érkezéséről: 
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...