A koronázó érsekeket és püspököket alakító színművészek, Trokán Péter és Körtvélyessy Zsolt látogatott el újra Székesfehérvárra, miután az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak epizódjait elevenítették fel újra a teátrumunk előtt rendezett beszélgetésen.
Július utolsó szombatja sem múlhatott el a királyi óriásbábok felvonulása nélkül: ezúttal II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna vonult végig a Fő utcán, népes közönség és hagyományőrzők kíséretében. Az I. András Király Lovagrend vitézei a Mátyás király-emlékműnél, a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai pedig az Országalmánál tartottak bemutatókat, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatta.

A felvonulás után a Vörösmarty Színház előtt a koronázó érsekeket és püspököket alakító színművészek, Trokán Péter és Körtvélyessy Zsolt elevenítették fel az elmúlt évek Koronázási szertartásjátékainak epizódjait, a beszélgetést Látrányi Viktória, a Fehérvár TV hírigazgatója vezette. A beszélgetés alatt a gyerekek színezők segítségével kelthették életre az idei Koronázási Szertartásjátékok főszereplőit, IV. Bélát és lányát, Szent Margitot.