A Koronázási Szertartásjátékra jegyet váltók a Szent István Király Múzeum Hősök, Szentek, Hódítók – IV. Béla élete és uralkodása c. kiállítását INGYENESEN látogathatják meg egy alkalommal 2019. augusztus 21 – december 31. között.
 
Augusztusban teljes képet kaphatnak az érdeklődők IV. Béla életéről és uralkodásáról. A Vörösmarty Színház a IV. Béla – Az élet magja c. Koronázási Szertartásjátékkal, a Szent István Király Múzeum a Hősök, Szentek, Hódítók – IV. Béla élete és uralkodása c. kiállítással készül a nagyközönség elé tárni a „második honalapító” történetét.

Az előadás és a kiállítás egymást kiegészítik, hiszen más-más módon, több oldalról mutatják be az uralkodó életét. Az interaktív elemekkel is tűzdelt kiállítás rendkívül érdekesnek ígérkezik, hiszen nemcsak a tatárjárást és az uralkodó újjáépítő tevékenységét mutatja be, hanem a középkori hétköznapokba is betekintést enged majd gazdag tárgyi anyaggal és izgalmas installációkkal. A kiállítás kurátora: Belegrai Tamás.

Felfedezhetők lesznek „áthallások” a színdarab és a kiállítás között, ezért érdemes e kettőt együtt megismerni. Erre kínál lehetőséget a Vörösmarty Színház és a Szent István Király Múzeum! A Koronázási Szertartásjátékra megváltott jeggyel ugyanis a Szent István Király Múzeum Hősök, Szentek, Hódítók – IV. Béla élete és uralkodása c. kiállítása INGYENESEN látogatható egy alkalommal 2019. augusztus 21 – december 31. között!

Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan a Székesfehérvári Királyi Napok ideje (2019. augusztus 10-20.) alatt a Szent István Király Múzeum összes kiállítótere ingyenesen látogatható, így érdemes a kiállítást a Koronázási Szertartásjáték előtt és után is megtekinteni.


Szeretettel várunk mindenkit!